MultiFlexx: facturenverwerking ZZP-ers met self-billing in Transformer

Solid Online | Multiflexx

MultiFlexx heeft gekozen voor de Solid Online Transformer voor de facturenverwerking van ZZP-ers. Door gebruik te maken van de self-billing (reverse billing) oplossing binnen de Transformer zijn MultiFlexx en hun ZZP-ers verzekerd van een snelle en foutloze verwerking van alle factuurgegevens. Hierdoor wordt de financiële afhandeling een stuk makkelijker.

Hoe werkt self-billing binnen de Transformer voor MultiFlexx?

Stamgegevens naar AFAS

De stamgegevens van de ZZP’ers, leveranciers en opdrachtgevers worden geïmporteerd in de Transformer vanuit FMS. Er wordt een crediteur aangemaakt in AFAS voor de ZZP’ers en overige leveranciers. Reeds bestaande crediteuren worden bijgewerkt. Relevante gegevens worden geïmporteerd, zoals het factuurtype, de factuurfrequentie en het financiëringspercentage. ZZP’ers kunnen kiezen voor self-billing of ontvangen een pro forma factuur met daarop alle nodige informatie voor de facturatie aan MultiFlexx. Overige leveranciers ontvangen een pro forma factuur voor provisie ofwel provisie + loon (doorfacturatie).

Plaatsing en vergoeding 

Wekelijks worden de relevante plaatsingen, uren en vergoedingen verkregen vanuit FMS en geïmporteerd in de Transformer. De uren worden automatisch gegroepeerd in de Cockpit op basis van de facturatiegegevens van de ZZP’er of leverancier, waarbij rekening wordt gehouden met onder andere de factuurfrequentie.

Overzicht 

Het is mogelijk factuurbijlagen te uploaden, die meegestuurd worden naar de ZZP’er of leverancier. Daarnaast kan een laatste controle gedaan worden op de inhoud van de factuur of pro forma. Deze wordt vervolgens uitgestuurd naar de ZZP’er of leverancier. Een kopie wordt verstuurd naar de administratie van MultiFlexx, zodat zij een overzicht hebben van alle e-mails die zijn verstuurd vanuit Solid Online. Na het versturen van de self-billing wordt automatisch een financiële transactie aangemaakt in AFAS op de bijbehorende crediteur. De financiële afdeling van MulitFlexx kan zo in één oogopslag zien wanneer welke bedragen betaald moeten worden. Na het versturen van de pro forma wordt automatisch een verplichting aangemaakt in AFAS op de bijbehorende crediteur.
Solid Online | Martine Verhave

Martine Verhave

Senior consultant Solid Online

“De nuchtere houding en eerlijke inslag bij Paul Verdiesen en Stephen van Houwelingen van MultiFlexx heeft ervoor gezorgd dat wij binnen enkele maanden een Transformer applicatie hebben neergezet gericht op self-billing en doorfacturatie die volledig aansluit bij de wensen van de klant en daarnaast ook optimaal samenwerkt met de softwarepakketten die MultiFlexx gebruikt in het recruitment proces (Pivoton) en de financiële administratie (AFAS). De eerste kennismaking was op 30 juli 2020, op locatie in Rotterdam. Op 1 januari 2021 is de applicatie door MultiFlexx in gebruik genomen. Een prestatie om trots op te zijn, zeker in deze tijd waarin elk overleg alleen online kan plaatsvinden. Heren, bedankt voor jullie inzet, kundigheid en doortastendheid!”

Multiflexx_150x150.jpg

Stephen van Houwelingen

Financieel directeur MultiFlexx

“Solid Online geeft ons de mogelijkheid om namens de ZZP-er en doorlener de facturen en proforma berichten te digitaliseren. Hierdoor werken we efficiënter en kunnen we de ZZP-ers sneller betalen. We willen vooral Martine enorm bedanken voor de fantastische samenwerking bij dit project.”

MultiFlexx is opgericht in 1994 en heeft jarenlange ervaring en een uitzonderlijk groot netwerk in de profit- en non-profitsector. MultiFlexx adviseert en begeleidt het hele proces rond inhuur van uitzendkrachten, gedetacheerden, zzp’ers, IB-47-ers, vrijwilligers en stagiairs. Zij voeren dit feilloos uit, toegesneden op de vraag van de organisatie. MultiFlexx werkt voortdurend aan het optimaliseren van hun processen waardoor aanzienlijke besparingen gerealiseerd worden bij organisaties met veel flexkrachten. MultiFlexx kan ook de volledige inzet van flexibele arbeid (voor)financieren. Hiermee hebben de klanten van MultiFlexx rust op de werkvloer en geen onvrede over late betalingen. Flexkrachten kunnen zich zo volledig op hun werk focussen en blijven met plezier voor de organisatie werken.

Is uw bedrijf ook toe aan self-billing en een soepel verloop van uren- en facturenverwerking?
Wij vertellen u graag wat Solid Online voor uw bedrijf kan doen!

Solid Nieuws

Stay connected

Solid Online | News


Scroll to Top