Isabelle Hoekstra versterkt Solid team!

Solid Online | Isabelle Hoekstra

Wij hebben er weer een nieuwe junior consultant bij: Isabelle Hoekstra is ons team komen versterken. Isabelle speelt in Ajax Vrouwen 1 en daarnaast ondersteunt ze ons een aantal dagen bij projecten.

Isabelle, hoe oud was je toen je begon met voetballen?
Ik begon toen ik 5 jaar was bij Quickboys in Katwijk, de oude club van Dirk Kuyt. Toen ik 9 was ging ik naar Rijnsburse Boys om daar in de jongensselectie te gaan spelen. Daar speelde ik met veel plezier tot ik op mijn vijftiende, via de toenmalige CTO Amsterdam, in het belofteteam van Ajax vrouwen begon.

Mooi dat je gedrevenheid en talent je bij Ajax gebracht heeft. Hoe was de start daar?
Mijn start bij Ajax verliep een beetje anders dan ik gehoopt had. Het begon natuurlijk met veel trainen, ter voorbereiding op het seizoen. Helaas scheurde ik mijn kruisband tijdens een van de eerste wedstrijden, en dat betekende dus direct einde seizoen voor mij. Ik moest geopereerd worden en daarna revalideren. Gelukkig verliep de revalidatie voorspoedig en kon ik toch nog meespelen met de laastste wedstrijd.

En toen kwam Corona…
Begin 2020 kregen we te maken met maatregelen. De competitie lag stil en we mochten alleen trainen. Uiteindelijk werd er besloten dat de vrouwencompetitie weer mocht opstarten, net als de mannen.

Solid Online | Isabelle Hoekstra | ajax Amsterdam

“Bij Solid verbreed ik mijn basis voor later”

Mijn derde seizoen bij Ajax begon goed. Ajax Vrouwen 1 wilde de selectie verbreden en ik werd uitgenodigd om mee te draaien. Je traint dan mee, en uiteindelijk mocht ik aansluiten bij de wedstrijdselectie. Het was heel spannend of je mee mag spelen. Najaar 2020 maakte ik mijn debuut in Ajax Vrouwen 1 tegen PEC Zwolle. De wedstrijd daarna, tegen Excelsior, maakte ik als invaller het winnende doelpunt, dat was super.

Helaas scheurde ik in 2021 nogmaals mijn kruisband. Geblesseerd haalde ik mijn VWO diploma en daarna werd ik geopereed. Toen heb ik een tussenjaar van school genomen om me volledig te storten op de revalidatie. Nu ben ik hard aan het trainen om volgend seizoen weer fit mee te kunnen draaien.

Je bent sinds een paar weken aan het werk bij Solid, hoe bevalt dat?
Het bevalt me goed. Omdat ik nu een tussenjaar van school heb vind ik het leuk om er, naast voetbaltraining, ook nog iets anders bij te doen. Ik ben me binnen Solid nog volop aan het orienteren. Ik kijk mee bij (online) klantmeetings om bekend te raken met het verloop van projecten. Daarnaast ondersteun ik bij de overgang naar Teams die Solid momenteel maakt. Zo maak ik kennis met de verschillende rollen binnen het bedrijf.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Op dit moment wil ik nog niet te ver vooruit kijken. Voor mij is het meest belangrijk dat ik fit wordt en volgend seizoen weer vol mee kan spelen bij Ajax. Het lijkt me erg leuk dat te blijven combineren met mijn werk bij Solid om zo een brede basis te leggen voor later.

Solid Nieuws

Stay connected

Solid Online | News


Scroll to Top