Hortense Verhoeven, onze sportieve nieuwe Junior Consultant

Hortense Verhoeven | Solid Online

We hebben een nieuwe Junior Consultant, Hortense Verhoeven is bij Solid komen werken! Op dit moment studeert ze ook nog, ze doet een Master Human Movement science aan de VU in Amsterdam. Wij zijn heel blij haar te mogen verwelkomen

Hortense, je doet nu je Master Human Movement Science, wat is je scriptieonderwerp?
Ik schrijf mijn scriptie over looppatronen in wedstrijden bij vrouwenvoetbal. Hiervoor heb ik eerst een jaar stage gelopen bij Ajax Vrouwen om data uit de praktijk te verzamelen. Ik onderzoek hoe loopacties eruit zien. Deze worden bijvoorbeeld vaak gecombineerd met een kopbal of een pass. In mijn scriptie breng ik straks de resultaten in kaart van mijn onderzoek. Het uiteindelijke doel is om spelers en coaches te helpen meer wedstrijdspecifiek te trainen.

Hoe kwam je bij dit onderwerp?
Ik heb zelf geturnd op hoog niveau. Daar vond ik het al handig om aan de hand van het analyseren van filmpjes, jezelf te verbeteren. Tijdens mijn Bachelor Artificial Intelligence leerde ik dat je met data veel kunt doen. Door deze twee te combineren kun je nog meer uit jezelf halen als sporter. Vanuit Ajax kwam de vraag naar een stagiair Performance Science, en zo kwam mijn onderzoek tot stand.

Hortense-Verhoeven
Hortense-Verhoeven
Hortense-Verhoeven-Solid-Online
“De energie die je ergens instopt,
krijg je er ook voor terug!”
Hortense-Verhoeven

Turn je al lang?
Ik turn vanaf mijn vijfde. Vanaf mijn 14e ging ik naar het hoogste recreatieve niveau, dan train je 12 uur per week. We hebben als team veel prijzen gewonnen. Op mijn 15e werd ik Nederlands Kampioen, individueel. Daar ben ik nog steeds heel erg trots op. Nu turn ik nog steeds, maar meer recreatief.

Heb je al plannen voor na je studie?
Het lijkt me mooi om later mijn studiekennis over Human Movement binnen het turnen in te zetten. Data analyse wordt daar nog niet vaak ingezet om de resultaten te verbeteren, dus het lijkt me mooi om dat uit te bouwen. Maar eerst wil ik heel graag vrijwilliger zijn tijdens de Olympische Spelen. In 2020 zou ik naar Japan gaan, maar dat ging door Corona niet door. Nu hoop ik erbij te zijn tijdens de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Het is een droom van mij om daar rond te mogen lopen en mee te werken.

Sluit je werk bij Solid aan bij je studie?
Voor mijn studie ben ik bezig met data analyse en heb ik ook geprogrammeerd. Bij Solid leer ik om kritisch en nauwkeurig naar data te kijken en wat de processen daaromheen zijn. IT is leuk en interessant, het is iets waar ik me graag mee bezig houd!

Solid Nieuws

Stay connected

Solid Online | News


Scroll to Top