Ashvin, stagiair Information Security Management op zijn plek bij Solid

Ashvin Bridjmohan

Solid heeft een nieuwe stagiair, Ashvin Bridjmohan. Hij studeert Information Security Management (HBO-ICT) aan de Haagse Hogeschool. Voor zijn stage bekijkt hij de veiligheidsmaatregelen van Solid Online en helpt hij deze aan te scherpen. Solid Online heeft een nieuwe groei doorgemaakt waardoor de huidige maatregelen bijgesteld moeten worden en daarnaast is het nodig ieder jaar weer de veiligheid onder de loep te nemen. We zijn blij met Ashvin, die hiermee enthousiast aan de slag is gegaan!

Ashvin, je studeert Information Security Management, de beveiligingskant van de IT-wereld. Voor alle IT bedrijven een zeer belangrijk aspect. Wat zijn voor jou de leukste onderdelen van deze studie? 

“Binnen de opleiding HBO-ICT heb je twee stromingen: een meer technische stroming, die gericht is op bijvoorbeeld hacken en de meer technische kanten van het vak waar veel coderen bij komt kijken. Daarnaast is er een meer “menselijke” stroming, die gericht is op bijvoorbeeld security audits van bedrijven. Binnen deze stroming gaat het meer om de menselijke kant, de kant van de gebruiker. Deze stroming spreekt mij meer aan, omdat je meer met mensen werkt, voor wie je de beveiligingsuitdagingen oplost die er spelen bij het gebruik van IT binnen een bedrijf.”

Ashvin Bridjmohan

“De kant van de gebruiker van IT, de menselijke kant, vind ik uitdagend vanwege de onverwachte situaties die je kunt tegenkomen”

Je bent pas begonnen bij Solid, bevalt het tot nu toe? 

“Het bevalt zeker! Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het lezen van heel veel documenten, dat kost tijd maar het mooie is dat je er zo veel uit haalt wat je tijdens je stage direct in praktijk kunt brengen! Theoretisch gezien weet ik wat ik moet doen, maar gelukkig kan ik voor vragen terecht bij de ISO consultant van Solid Online, die mij kan helpen met zijn ervaring uit de praktijk. Ieder bedrijf is anders en heeft eigen maatregelen nodig, afhankelijk van de grootte en de data die er verwerkt wordt. Het is fijn daarover van hem te kunnen leren. De andere collega’s zijn ook aardig. Voor mijn stage heb ik vaak meetings met Roos (COO), Bert (IT Architect) en Nandu (Directeur kantoor India). Het is leuk om tijdens deze meetings je bevindingen te toetsen en nieuwe inzichten te krijgen.”

Ashvin Bridjmohan

Solid Nieuws

Stay connected

Solid Online | News


Scroll to Top